Verliesverwerking bij jongeren en volwassenen

  1. Home
  2.  » Verliesverwerking bij jongeren en volwassenen

Verliesverwerking verloopt meestal volgens een verwacht patroon, maar is niet bij iedereen even eenvoudig. Vaak weten mensen na een verlies niet meer hoe zij de draad van het leven weer moeten oppakken. Ze blijven hangen in een waan of stilstaande situatie en kunnen geen verdriet hebben. De coaches van Adam gaan actief aan de slag om deze jongeren en volwassenen te helpen, zodat het verlies een plaats krijgt in hun leven en het rouwproces goed verloopt.

Stagnerend rouwproces

Wanneer een rouwproces diffuus verloopt of stagneert, kun je jezelf isoleren en depressief voelen. Een schuldgevoel en schaamte spelen hierbij vaak een rol. Soms geeft iemand zichzelf de schuld van de dood van een dierbare of is er schaamte omdat ze denken dat ze in gebreke zijn gebleven. Deze symptomen kunnen ernstige gevolgen hebben zoals suïcidale gedachten of zelfmoordpogingen. Daarmee kunnen ze ook anderen beschadigen. Om deze mensen te ondersteunen, biedt Adam in Veenendaal een traject aan met verschillende stadia van verwerking, zodat je weer op eigen kracht verder kunt.

Stadia van verliesverwerking

Rouw kent diverse stadia van verwerking. Wanneer het verlies eenmaal is verwerkt, is het geen afgesloten hoofdstuk. Het verdriet en gemis blijven nog lang daarna. Wel kreeg de verlieservaring een plaats waardoor je het gewone leven weer kunt oppakken. Rouwverwerking blijft een uniek proces, dat elk mens anders beleeft. De verschillende stadia zijn slechts richtlijnen die geen bepaalde volgorde vragen. Sommige stadia verlopen onopvallend of kunnen we overslaan. Elk individueel proces is goed zoals het is, wanneer het in proces blijft.

Onze trajecten

De trajecten die wij aanbieden, zorgen voor erkenning van een verlies, zodat dit een plaats krijgt in je leven. Je leert bij ons om gemis te gaan ervaren en te leren omgaan met de daaropvolgende verandering. Om de veiligheid en effectiviteit te garanderen, doen we dit in kleine groepen van maximaal 12 personen per traject. Omdat elk mens een andere vorm van verlies ervaart, biedt Adam in de regio Veenendaal diverse trajecten aan:

Zandkorreltraject:
coaching bij verliesverwerking voor jongeren
Leeftijd:12 t/m 15 jaar

Valleitraject:
coaching bij verliesverwerking voor jongeren
Leeftijd: 16 t/m 21 jaar

Aardbeving:
coaching voor ouders na verlies 1 of meer kinderen

Bergbeklimmers:
Coaching bij verlies van partner

Inhoud bijeenkomsten

Adam biedt een traject van 5 bijeenkomsten aan. Ze zijn gebaseerd op standaard stadia van verwerking en vinden plaats in de natuur. De coaches nemen de deelnemers mee op bivak, maken vuur en diverse voettochten. Uiteindelijk kun je weer op eigen kracht met je leven verdergaan.

Meld je hier aan.

verliesverwerking

Contact:
Jacob van Ruysdaelstraat 8-02
3904 XB  Veenendaal
info@adamadventurecoaching.nl

.
Telefoon 06-150 673 41
(Uitsluitend bereikbaar van
ma t/m do tussen 9.00 en 18.00 uur)

Copyright ©2020 Adam Adventure Coaching | Realisatie: DKGS Agency / SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning