Sociale angst en faalangst

  1. Home
  2.  » Sociale angst en faalangst

Herken je het gevoel dat je niets anders doet dan studeren voor die toets? Hoe dichterbij de proef komt, hoe meer je aan leerstof vergeet. Je transpireert en gaat nog harder studeren. Op de dag van de toets kun je niet meer eten, angst en stress kruipen door je lichaam. Op het moment dat je de proef maakt, is je concentratie verdwenen. Het enige waaraan je denkt, is dat je het toch niet zal halen. Je zelfvertrouwen is volledig verdwenen.

Sociale angst en zelfvertrouwen

Het gevoel dat je krijgt tijdens het maken van een toets, staat niet op zichzelf. Ook tijdens vergaderingen ben je snel bang om het verkeerde te zeggen of dicht te klappen wanneer je moet antwoorden op een vraag. Je transpireert al ver voor een beoordelingsgesprek en je zakt keer op keer voor je rijexamen enkel vanwege de stress. Uiteindelijk vind je jezelf een nietsnut. Je hebt weinig zelfvertrouwen en verliest je kwaliteiten uit het oog. Soms gaat dit zover dat je niet meer in sociale kringen durft te komen, paniekaanvallen krijgt en soms zelfs suïcidale gedachten.

Faalangst en perfectionisme

Faalangst en perfectionisme zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. In beide gevallen wordt het niet behalen van doelen als falen gezien en afgekeurd. Bij faalangst blijft je angst om fouten te maken, groeien. Hierdoor wordt het behalen van je doelen steeds meer belast en op den duur worden die onhaalbaar. Faalangst is een sociale angst, het is een vrees waarin jij onmachtig bent om aan je eigen verwachtingen en die van een ander te voldoen. Adam in Veenendaal biedt je ondersteuning om van je faalangst af te komen.

Van kwaliteiten naar talenten

Om je faalangst de baas te worden, kun jij je bij ons aanmelden. Bij faalangst, sociale angst en perfectionisme biedt Adam een uitgebreid programma aan om je angsten te analyseren en te begrijpen. Onze coaches leren je om jezelf aan te sporen een mindswitch in je dagelijkse leven te creëren. Adam is zich ervan bewust dat perfectionisme ook functionele doelen heeft, die bruikbaar zijn. De coaches kijken mee welke kwaliteiten omgezet kunnen worden in talenten. Deze kun je laten overheersen over je onzekerheden en angsten en implementeren in je leven. Verder kijken we ook naar:

  • Wie jij bent als persoon
  • Welke je rol is in je dagelijkse leven
  • Hoe zelfcontrole werkt op je leven
  • Wat nuttige kwaliteiten zijn van perfectionisme
  • Hoe je te ontspannen
  • Hoe doen, denken en comfortzone werken
  • Hoe doelen werken
  • Hoe je doelen kunt behalen

Onze trajecten

De coaches van Adam werken bij dit programma in groepen van maximaal 10 personen. Afhankelijk van de leeftijd van deelnemers bieden we de volgende trajecten aan:

Rotstraject
5 bijeenkomsten
12 t/m 15 jaar

Vuurtraject
5 bijeenkomsten
16 t/m 21 jaar

Aardetraject
5 bijeenkomsten 
Boven 21 jaar

Inhoud bijeenkomsten

De activiteiten binnen elk traject zijn gericht op doen en actief bezig zijn. Elementen die hierin voorkomen zijn zelf vuur maken, jagen, bouwen en afbreken van muren. De deelnemers zetten zelf een bivak op en gaan met de coaches op hike. Je hoeft geen natuurliefhebber of bomenkenner te zijn om mee te gaan.

Meld je hier aan.

sociale angst, faalangst

Contact:
Jacob van Ruysdaelstraat 8-02
3904 XB  Veenendaal
info@adamadventurecoaching.nl

.
Telefoon 06-150 673 41
(Uitsluitend bereikbaar van
ma t/m do tussen 9.00 en 18.00 uur)

Copyright ©2020 Adam Adventure Coaching | Realisatie: DKGS Agency / SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning